בניית ציפורניים היא טיפול אסתטי נפוץ ביותר בקרב נשים מאז ומתמיד. אך לא הרבה יודעים שמאחורי החזית הזוהרת מסתתר עולם שלם של מדע. במאמר זה, נתעמק במדע העומד מאחורי קורס בניית ציפורניים, ונשפוך אור על החומרים והטכניקות הנלמדים בקורס.
החומרים
הצעד הראשון בהבנת המדע מאחורי בניית ציפורניים הוא לחקור את החומרים שבהם נעשה שימוש. קורס בניית ציפורניים מתמקד בדרך כלל בשימוש בשלושה חומרים עיקריים: אקריליק, ג'ל ופוליג'ל. לכל חומר מאפיינים משלו המשפיעים על התוצאה הסופית ועל העמידות של הבנייה.
- אקריליק: ציפורניים אקריליות נוצרות על ידי ערבוב של מונומר נוזלי ופולימר אבקה, ויוצרים ציפורן מלאכותית עמידה וחזקה בעזרת תגובה כימית של החומרים. היכולת של ציפורניים אקריליות להתקשות במהירות עוזרות לבונות ציפורניים לפסל ולעצב את התוספות בצורה מדויקת.
- ג'ל: ציפורני ג'ל, לעומת זאת, נוצרות מחומר דמוי ג'ל שמתקשה בחשיפה לאור אולטרה סגול (UV) הג'ל הוא פורמולה מוכנה שאינה דורשת תגובה כימית לצורך התקשות על הציפורן, מה שהופך אותו לבחירה פופולרית עבור מניקוריסטיות רבות בשל קלות השימוש והגימור בעל המראה הטבעי.
- פוליג'ל: חידוש עדכני יותר בתעשיית הציפורניים הוא הפוליג'ל. הוא משלב את הטוב שבחומרי אקריליק וג'ל כאחד. זהו חומר שמתקשה בחשיפה לאור הפוליג'ל מציע את הגמישות של הג'ל ואת החוזק של האקריליק, וכתוצאה מכך בניית הציפורניים קלת משקל אך עמידה.
הטכניקות
החלק המהותי ביותר בקורס בניית ציפורניים, לאחר שימוש בחומרים הנכונים הוא יישום טכניקות נכונות. אלה יבטיחו שהתוצאה תהיה עמידה לטווח ארוך ובמראה טבעי. עבודה בטכניקות לא נכונות עלולה למראה גס ומלאכותי, שבירת ציפורניים ואף מצבים לא נעימים כמו זיהומים. חלק מהטכניקות כוללות ניקוי נכון של הציפורניים, דחיפת הציפורניים מהעור, הסרת עור קשה ושיוף נכון.
הפעלת שיקול דעת
בעוד שבניית ציפורניים אינה פרוצדורה פולשנית והיא יכולה לשפר פלאים את המראה של כל אחת, היא אינה מתאימה לכל אחת. מעבר לחומרים והטכניקות, קורס בניית ציפורניים שם דגש על מצבים בריאותיים בהם יש להפעיל שיקול דעת ולהחליט האם לבצע את הפרוצדורה על הלקוחה או לא.
- בריאות ציפורניים: בונות ציפורניים מקצועיות יודעות להעריך את בריאות הציפורניים הטבעיות של הלקוחה לפני ביצוע הטיפול. אם הציפורניים של הלקוחה חלשות, פגומות או נגועות, ייתכן שבניית ציפורניים לא תתאים, לפחות עד להתאוששות.
- תגובות אלרגיות: אנשים מסוימים עשויים להיות רגישים לכימיקלים המשמשים בחומרי הבנייה. על בונת הציפורניים להיות ערנית לתגובות אלרגיות כאלה או אחרות, ובמידה ומופיעות להחליף את החומר או להסיר לחלוטין את הבנייה.
- תחזוקה: חשוב להדגיש שבניית ציפורניים אינה פתרון קבוע, והיא דורשת תחזוקה שוטפת כדי למנוע זיהומים ופטריות, וגם כדי לשמור על מראה מטופח. בונת ציפורניים מקצועית חייבת להדגיש למטופלות שלה שכדאי להגיע למילוי לפחות אחת ל3 שבועות.
לסיכום, קורס בניית ציפורניים הוא עולם שלם המשלב אסתטיקה ומדע, ויש לו את היכולת ללמד כייצד להעניק את התוצאה האסתטית והבטוחה ביותר.